Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Floris Pos

Radiotherapeut oncoloog (AVL)

Floris Pos behaalde zijn artsendiploma aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam en vervolgde zijn specialisatie tot radiotherapeut aan het Academisch Medisch Centrum. Floris promoveerde in 2006 op het onderwerp ‘Radiotherapy in muscle invasive bladder cancer’.

''Ik vind het elke dag weer bijzonder om me in te zetten voor een effectievere, minder belastende behandeling''

Pos werkt voor het grootste deel van zijn tijd in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam, maar hij is ook medisch aanspreekpunt voor de nevenvestiging Radiotherapie van het Antoni van Leeuwenhoek, gevestigd bij het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp.

‘’Ik ben sinds 2002 als radiotherapeut-oncoloog verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) in Amsterdam. Daar ben ik gespecialiseerd in de radiotherapeutische behandeling van urologische tumoren, zoals prostaat,- en blaaskanker, maar ook andere gebieden hebben mijn interesse.

Toen men in 2009 een consulent zocht voor het AVL in het Spaarne Gasthuis, was de keuze snel gemaakt, ik woon namelijk in de buurt. Wat me opvalt aan het Spaarne Gasthuis, is de inzet en de betrokkenheid bij de behandeling van kanker. Dat heeft uiteindelijk ook geleid tot de oprichting van het Oncologiecentrum bij het Spaarne Gasthuis in 2013.

Om de samenwerking tussen het AVL en het Spaarne Gasthuis nog meer te versterken, maak ik sinds die tijd ook deel uit van de medisch staf van het Spaarne Gasthuis’’