Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Frans Bossink

Geestelijk verzorger

Frans Bossink is geestelijk verzorger in het Spaarne Gasthuis. Zijn motivatie? "Wat is de zin van mijn leven? Waar leef ik voor, waar leef ik uit?’ Die vragen stel je je vaak pas als het leven niet vanzelfsprekend (meer) is. De zoektocht naar een antwoord en de weg die mensen dan vinden, dat heeft me altijd gefascineerd."

"Samen zoeken naar geestkracht"

“Hoe ik dat doe? Ik probeer te luisteren naar wat iemand van binnen beweegt. Mijn kracht zit in het vragen stellen. Zodat iemand haar/zijn hart kan luchten. En zodat iemand meer zicht op het eigen leven krijgt, en daar met mildheid en vanuit innerlijke kracht naar kan kijken. Het leuke is dat alle mensen verschillend zijn. Als je écht in gesprek gaat met mensen, is niemand saai.”

De meeste mensen die Frans spreekt vinden het moeilijk om met onzekerheid en angst om te gaan. Door het ziek zijn worden zij ineens geconfronteerd met levensvragen en willen daar hun naasten niet mee ‘belasten’, omdat die ook bezorgd zijn. Frans is tevreden over zijn begeleiding als iemand evenwicht vindt in het spanningsveld tussen empowerment en overgave.

Frans werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2002.

Frans werkt in Haarlem Zuid en Hoofddorp. U bereikt hem via [email protected] of via (023) 224 2966.