Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Frederik Hermans

Frederik Hermans is gynaecoloog in opleiding bij het Spaarne Gasthuis: "Het leukste aan mijn werk vind ik de diversiteit. Als ik het ziekenhuis binnenstap weet ik nooit wat de dag gaat brengen."

"Goede zorg begint bij het luisteren naar de hulpvraag."

Frederik: “Ik vind het belangrijk dat mijn patiënten zorg krijgen volgens het laatste wetenschappelijk bewijs. Ook informatievoorziening vind ik heel belangrijk, zodat een patiënt goed begrijpt wat er aan de hand is en waarom we behandelingen wel of niet verrichten.”

Tijdens het laatste deel van zijn opleiding tot gynaecoloog specialiseert Frederik zich in problematiek rondom de zwangerschap. Hij begeleidt zwangeren met een medische aandoening die zwanger zijn. Frederik: “Ook draai ik een speciaal preconceptie spreekuur. Dit is voor vrouwen met een medische aandoening die zwanger willen worden. Met veel medische aandoeningen kan je gewoon zwanger worden, maar het is dan wel van belang de gezondheid voor de zwangerschap te optimaliseren om de risico’s voor de ziekte en zwangerschap te minimaliseren.”

Frederik werkt bij het Spaarne Gasthuis sinds 2021.