Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Gijsbert Heuff

Chirurg

Gijsbert Heuff studeerde geneeskunde aan VU medisch centrum in Amsterdam. Daar behaalde hij in 1989 zijn artsendiploma, waarna aan hetzelfde academische centrum zijn specialisatie tot chirurg volgde.

''De beste zorg verlenen die er is, vind ik steeds weer een enorme uitdaging.''

Promoveren deed Heuff ook: in 1995 op een onderzoek naar de rol van een bepaald soort witte bloedlichaampjes bij het voorkomen van uitzaaiingen in de lever: ‘The morfological and functional role of liver macrophages in the prevention of liver metastasis’. Sinds 1999 werkt Heuff voor het Spaarne Gasthuis.

Gijsbert Heuff is betrokken bij het nieuwe oncologiecentrum. “Daarin concentreren we de zorg voor mensen met kanker op 1 plek. Zo zijn we in staat om deze patiënten de beste zorg te verlenen. Dat is een mooie uitdaging.”

“Chirurgie is een mooi dynamisch vak met steeds weer nieuwe ontwikkelingen. Door in deze ontwikkelingen mee te gaan, doorstaan mensen een chirurgische ingreep steeds beter en worden de overlevingskansen ook steeds groter. Optimale zorg verlenen doen we onder meer door samen met het Kennemer Gasthuis maag-slokdarmchirugie en laparoscopische bij-nier chirurgie uit te voeren.”