Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Göran van Rooijen

Dermatoloog

Göran: “Dermatologie is een vak van uitersten. Ik zie baby’s, maar ook kwetsbare ouderen. Ik zie aandoeningen van eczeem, tot huidkanker. De diversiteit zorgt ervoor dat ik, elke dag en iedere patiënt, met een frisse blik moet beoordelen. Dat is de reden dat ik ooit voor dermatologie heb gekozen.”

“Dermatologie is een vak van uitersten.”

Het leukste aan zijn werk vindt Göran dat hij topklinische zorg kan bieden. “Topklinische ziekenhuizen bieden naast basiszorg ook hooggespecialiseerde of complexe zorg. Zorg die niet door ieder ziekenhuis wordt uitgevoerd. Ik werk in het Spaarne Gasthuis dus met de modernste behandeltechnieken. Bijvoorbeeld Mohs’ micrografische chirurgie. Dit is een speciale techniek voor het verwijderen van huidkanker. Na de operatie worden alle snijvlakken direct gecontroleerd met een microscoop. Hiermee kun je direct beoordelen of alle kwaadaardige cellen volledig zijn verwijderd na de behandeling.”

Het belangrijkste aan zijn werk vindt Göran dat zijn patiënten zich gehoord voelen en dat hij samen met de patiënt een behandeltraject kiest. “Pas als mijn patiënt en ik beide tevreden zijn ben ik tevreden over een behandeling.”

Göran werkt sinds 2018 in het Spaarne Gasthuis.