Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Gracita Ramnath

Kinderarts

Gracita Ramnath behaalde in 1998 haar artsexamen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij specialiseerde zich in 2006 in het Emma Kinderziekenhuis AMC te Amsterdam. Tijdens haar specialisatie tot kinderarts heeft Ramnath een aantal maanden in Suriname en Aruba gewerkt, waar ze kennis opdeed met een aantal tropische kinderziekten.

Kindermishandeling

Ramnath werkt sinds 2011 met veel plezier als algemeen kinderarts in het Spaarne Gasthuis. Gedurende de gehele kindergeneeskundige opleiding heeft ze veel ervaring met kindermishandeling opgedaan. Samen met haar collega dr. De Vries geeft ze onderwijs over kindermishandeling aan medisch specialisten, zowel in het Spaarne Gasthuis als in andere ziekenhuizen in de regio. Eén dag per week is ze buiten het Spaarne Gasthuis werkzaam in een ADHD-centrum.

Onderwijs

Samen met haar collega’s Adeel en Winkel geeft Ramnath onderwijs over de acute opvang van neonaten en kinderen aan de arts-assistenten kindergeneeskunde/gynaecologie en de verpleging. Tevens geeft ze APLS-les aan de spoedeisende hulpverpleging via de Amstel Academie ( VUMC).