Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Haye Knipscheer

Gynaecoloog

Gynaecoloog Haye Knipscheer studeerde geneeskunde in Amsterdam aan het AMC. In 1990 studeerde hij af en ging hij wetenschappelijk onderzoek doen in de cardiologie. Promoveren deed Knipscheer in 1994 op een proefschrift naar hart- en vaatziekten.

Het begeleiden van een baring is telkens weer iets heel bijzonders.

Toen hij zijn coschappen deed bij verloskunde, kwam hij erachter dat het leukste onderdeel van de geneeskunde te vinden. Toen Knipscheer daar ook nog een arts-assistent mocht vervangen, was hij verkocht en koos definitief voor de gynaecologie. Sinds 1999 werkt hij bij het Spaarne Gasthuis.

“Na mijn opleiding kreeg ik de kans om te blijven bij een van de leukste en kwalitatief beste maatschappen van Nederland. Wij werken als een hecht team samen. Ooit maakten we de keuze om met de hele maatschap 1 grote werkkamer te hebben, waardoor wij veel en gemakkelijk met elkaar kunnen overleggen. Ik vind het heel belangrijk dat wij ook in de toekomst in deze regio onze kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen blijven bieden.”

“Buiten de maatschap werk ik meest samen met de oncologen. In het nieuwe Oncologiecentrum houden wij een gezamenlijk spreekuur met de oncologen en de oncologisch verpleegkundigen. Ik zie het als mijn taak om, in overleg met mijn collega’s in het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis, ervoor te zorgen dat de oncologische patiënt goed begeleid wordt, zoveel mogelijk op de hoogte is en op de juiste plek behandeld wordt.

“Als gynaecoloog wordt je natuurlijk wel eens ’s nachts uit je bed gebeld voor een bevalling. Als ik dan, soms nog een beetje slaperig, op de verloskamers kom, heb ik gelukkig nog steeds dat goede gevoel dat het begeleiden van een baring telkens weer iets heel bijzonders is.”

Specialisaties:

  • Oncologie
  • cervixpathologie (afwijkende uitstrijkjes)
  • Minimaal invasieve chirurgie
  • Algemene gynaecologie