Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Hylke Coevoet

Oogarts

Oogarts Hylke Coevoet studeerde geneeskunde aan het AMC in Amsterdam. In 1997 rondde zij haar specialisatie tot oogarts af aan datzelfde AMC. Coevoet deed een Fellowship in Oogziekenhuis Rotterdam (de cataractchirurgie) en een fellow ship in Erasmus MC Rotterdam (kinder en neuro-opthalmologie). In 2010 koos Coevoet voor het Spaarne Gasthuis.

''Het oog als zintuig is zo belangrijk voor de kwaliteit van ons leven.''

“Het Spaarne Gasthuis is als groot regionaal ziekenhuis met een opleidingsfunctie de perfecte werkplek. Er is ruimte voor subspecialisatie naast de algemene oogheelkundige praktijk. Daarnaast is het opleiden van nieuwe artsen leuk en het houd je scherp. Ik ben geboren en getogen in het Kennemerland en het is voor mij persoonlijk ook erg plezierig om weer terug te zijn in deze regio na 2 jaar in Rotterdam en 10 jaar in Gorinchem gewerkt te hebben.”

“Het oog als zintuig is een zo belangrijk orgaan voor de kwaliteit van ons leven. De huidige verfijnde operatietechnieken maken het mogelijk dat de oogarts met minimale belasting en risico voor de patiënt juist veel kan betekenen. Het chirurgisch aspect maakt het vak voor mij uitdagend en boeiend. Een ander aspect is de diversiteit van het vak; specifieke aandoeningen bij ouderen zoals maculadegeneratie en glaucoom vergen weer een geheel andere aanpak dan de aandoeningen die bij de jeugd en jongvolwassenen voorkomen zoals scheelzien, een lui oog of een trauma aan het oog.”

“Ieder patiënt verdient optimale aandacht en een persoonlijke behandeling die bij hem past. Mede daarom houd ik maandelijks een poli als consulent oogarts in ‘s Heerens Loo in Noordwijk, instituut voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten.”

Specialisaties Hylke Coevoet:

  • Cataractchirurgie,
  • Kinder- en neuro-opthalmologie
  • ooglidchirurgie
  • medische retina

Hylke Coevoet is medisch manager van de vakgroep Oogheelkunde.