Sluiten
Thuis in
uw dossier

Uw afspaak in het ziekenhuis is aangepast naar een telefonische afspraak vanwege het coronavirus tenzij u door een van onze medewerkers bent gebeld. Heeft u vragen? Bel tijdens werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur of in het weekend tussen 10:00 en 16:30 uur naar: (023) 224 4112. Klik hier voor meer informatie.

ENGLISH: Spaarne Gasthuis prepares for coronavirus. On this page you can read all the current information concerning our hospital.

Ineke de Groof

Maatschappelijk werker

Ineke de Groof is maatschappelijk werker in het Spaarne Gasthuis. "Ik werk op de afdeling dialyse en op de nierfalenpolikliniek, omdat ik het prettig vind een langdurige band met patiënten te hebben."

Uitspraak van een patiënt: "Ik ontdekte dat medeleven warm en spontaan is bedoeld. Toen kon ik het accepteren. Het is niet omdat mensen mij zielig vinden, maar omdat ze mij iets gunnen."

Het leukste aan haar werk vindt Ineke de vele ontmoetingen met mensen met verschillende sociale achtergronden en karakters. Mensen die allemaal op hun eigen manier met (gezondheids)problemen omgaan. “Regelmatig gebeuren er dingen die mij ontroeren, verbazen of doen glimlachen.” Ineke vindt het belangrijk afspraken na te komen en niet op te geven als ze iets wil bereiken voor een patiënt. “Daarnaast probeer ik gemakkelijk benaderbaar te zijn, ook voor partners en mantelzorgers.”

Ineke werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 1992.