Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Jacinta Lucke

SEH-arts

Jacinta Lucke is sinds december 2018 arts op de spoedeisende hulp. Ze studeerde geneeskunde en voltooide in het Leids Universitair Medisch Centrum de opleiding tot SEH-arts. Ook volgde ze tussen 2014 en 2018 hier het promotietraject bij de interne geneeskunde, richting ouderengeneeskunde.

“Met een team samenwerken om optimale en veilige zorg te leveren voor de patiënten op de SEH is het mooie van dit vak”

Acute ouderenzorg

“Mijn aandachtsgebied is acute ouderenzorg. Tijdens mijn opleiding tot SEH-arts heb ik promotieonderzoek gedaan en hebben we het APOP-programma ontwikkeld. Dit is een methode om zorg voor oudere patiënten op de SEH te verbeteren.”

Afwisseling

De afwisseling in het werken op de spoedeisende hulp vindt Jacinta het leukste aan haar vak. “Het ene moment ben je bezig met een benauwd kind, dan weer een patiënt die is flauwgevallen en even later iemand met een gebroken been. Ook het snel schakelen in acute momenten vind ik een leuk onderdeel.”

Aandacht

Jacinta vindt het belangrijk om, ondanks alle drukte op een Spoedeisende Hulp, met aandacht en zorg naar alle patiënten te kijken en de tijd te nemen om uitleg te geven. “Voor mensen is een bezoek aan de SEH vaak een zeer ingrijpende gebeurtenis en hier wil ik aandacht voor hebben.