Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Jan-Paul Ezechiëls

Cardioloog

Jan-Paul Ezechiëls (Amsterdam, 1965) studeerde medicijnen aan de Universiteit van Amsterdam. Aan het Onze Lieve Vrouwe Ziekenhuis in Amsterdam werd hij opgeleid tot cardioloog.

''Patiënten voelen zich prettig bij ons en kunnen rekenen op hoogwaardige zorg''

Toen Jan-Paul Ezechiëls in 2001 klaar was met zijn opleiding, kwam Ezechiëls in dienst bij het Diaconessenziekenhuis in Heemstede, voorloper van het Spaarne Gasthuis. Toen al was sprake van een nieuw ziekenhuis dat in de regio Hoofddorp gebouwd zou gaan worden. Dat was één van de redenen waarom Ezechiëls graag voor dit ziekenhuis koos. Een andere reden was het team van cardiologen dat er werkte. “Een middelgroot team, met een goede onderlinge sfeer; ik vind het prettig om met meerdere collega’s te werken.” Inmiddels werken er in het Spaarne Gasthuis 6 cardiologen.

Enige orgaan dat beweegt

Het aantrekkelijke aan het vak van cardioloog vindt Ezechiëls dat het hart het enige orgaan is dat beweegt. “Dat vraagt heel specifieke kennis. De cardiologie is een overzichtelijk en technisch vak maar vergt ook een goed inlevingsvermogen.” Wat Ezechiëls betreft moet hij als cardioloog bij het Spaarne Ziekenhuis aan 2 verwachtingen voldoen. “Binnen de regio die ons is toevertrouwd, moeten wij hoogwaardige en goed bereikbare cardiologische zorg bieden, in goede samenwerking met de huisarts. Daarnaast streven wij ernaar dat patiënten zich bij ons prettig voelen. Dat is heel belangrijk voor het genezingsproces en het algehele welzijn van patiënten.”

Nevenfuncties

medisch manager cardiologie