Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Jan Willem Mazel

Uroloog

Jan Willem Mazel studeerde aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daar vervolgde hij ook zijn opleiding tot uroloog. Twee jaar was Mazel daarna werkzaam bij VU medisch Centrum. Hij deed daar onder andere veel ervaring op met robotchirurgie. Ervaring die hij meenam toen hij in 2008 bij het Spaarne Gasthuis ging werken.

Dankzij robotchirurgie zijn operaties minder belastend voor mensen

Robotchirurgie

“Groot voordeel van robotchirurgie is dat het minder belastend is voor mensen. Prostaatkanker bijvoorbeeld, is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Eén van de behandelingen is het verwijderen van de prostaat. Dat was altijd een ingrijpende operatie. Met de Da Vinci-robot kunnen we de prostaat door een kleine opening in de buik verwijderen. De voordelen zijn: geen grote wonden meer, kortere opnameduur, minder bloedverlies en een sneller herstel. De operatie doen we in VU medisch centrum, maar de vooronderzoeken en nacontroles zijn gewoon in het Spaarne Gasthuis.”

Samenwerken met gynaecoloog

Uroloog Mazel doet verschillende operaties, vooral niersteenchirurgie. Ook heeft hij veel ervaring met verschillende behandelingen voor urineverlies. Voor vrouwen met urineverlies is er het zogeheten urogynspreekuur. “Het urogynspreekuur is een spreekuur voor vrouwen met incontinentieklachten. Bij incontinentie is vaak het gehele bekkenbodemgebied is betrokken. Daarom doen in het Spaarne Gasthuis een gynaecoloog en uroloog samen de onderzoeken en behandelingen, tot grote tevredenheid van onze patiënten.”