Sluiten
Thuis in
uw dossier

Janneke Greve

Nucleair geneeskundige

Janneke Greve (Haarlem, 1960) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (AMC). Daar vervolgde zij ook haar specialisatie tot nucleair geneeskundige.

''Technologische ontwikkeling van nieuwe apparatuur neemt de laatste jaren een vogelvlucht''

In 1997 koos Greve voor het Spaarne Gasthuis. “Tijdens mijn opleiding nodigde mijn collega mij uit te solliciteren. Ik heb dat gedaan omdat ik het heerlijk vind om te werken in de omgeving waar ik opgroeide en mijn opleidingen volgde.”

“De nucleaire geneeskunde is een vak dat enorm in ontwikkeling is. Er worden onder meer nieuwe tracers (indicatoren) ontwikkeld om verschillende aandoeningen zichtbaar te maken. Ook de technologische ontwikkeling van nieuwe apparatuur neemt de laatste jaren een vogelvlucht. Bovendien is er de laatste jaren steeds meer overlap met de radiologie. Dat komt door de combinatie van gammacamera’s met CT scans en PET scanners met CT scans, ofwel hybride camera’s. Dit maakt het vak nog completer. We zijn daardoor in staat de diagnostiek te verfijnen.”

Specialisaties:

  • jodiumtherapie bij benigne en maligne schildklieraandoeningen
  • kinderen en nucleaire diagnostiek
  • oncologie
  • nefrologie

 

Nucleair geneeskundigen hebben contact met veel andere medische disciplines. Binnen de maatschap houdt Greve zich bezig met de planning en patiëntencontact voor klinische jodiumtherapieën, kwaliteit en protocolbeheer.