Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Jeanine Aalbers - Nugteren

SEH-arts

Jeanine Aalbers-Nugteren is sinds oktober 2018 werkzaam als SEH-arts in het Spaarne Gasthuis. Tussen 2015 en 2018 werkte ze als SEH-arts in de Noordwest Ziekenhuis Groep Alkmaar en Den Helder.

“Een goed begin is het halve werk”

Jeanine: “Ik heb altijd geweten dat ik graag bezig wilde blijven met de gehele breedte van de geneeskunde, waarbij ik aanvankelijk dacht dat ik huisarts zou worden. Tijdens mijn tijd als anios SEH in het Spaarne Gasthuis ontdekte ik echter dat de Spoedeisende Hulp nog beter bij mij paste. Door de afwisseling tussen acute en minder acute situaties voel ik me op de SEH als een vis in het water. Ervoor zorgen dat de patiënt met soms nog een ongedifferentieerd probleem de juiste diagnose en daarbij passende behandeling krijgt vind ik een leuke uitdaging.”

Aanpassen aan behoeftes

Jeanine vindt het belangrijk dat de zorg voor de jongste en oudste patiëntencategorie aangepast wordt aan hun behoeftes. “Hierbij kun je denken aan het regelen van goede nazorg (thuis of in verpleeghuis) bij een ouder iemand met een breuk of geven van (lachgas) sedatie bij een pijnlijke of spannende ingreep bij een kind waardoor dit kind hier geen nare herinnering aan heeft.”

Snel op de goede plek

“Aangezien de meeste patiënten via de Spoedeisende hulp het ziekenhuis binnenkomen zie ik het als mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze patiënt op een zorgvuldige wijze snel op de goede plek terecht komt. En dat de patient de zorg krijgt die hij/zijn nodig heeft. Hierbij is een nauwe samenwerking met anders specialismen van essentieel belang.”

Wanneer ben jij tevreden over een behandeling?

“Als we vanaf de SEH de beste behandeling voor de patiënt zijn gestart, aangepast aan zijn/ haar situatie. Waarbij de patiënt zich ook echt geholpen voelt en zijn of haar hulpvraag daarbij beantwoord is. Ook vind ik het van belang dat de patiënt zich veilig voelt ondanks alles wat er gebeurt.”