Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Johan Kuijvenhoven

MDL-arts

Johan Kuijvenhoven werkt sinds 2002 in het Spaarne Gasthuis. Hij is allround MDL-arts met een speciale interesse voor leverziekten (zoals leververvetting en de behandeling van hepatitis B en C), inflammatoire darmziekten (IBD: Crohn en colitis ulcerosa) en darmkanker.

“Nieuwsgierig zijn: inleven in de patiënt en vooroplopen in mijn vakgebied. Dat wil ik overbrengen aan jonge MDL-artsen.”

Hiernaast doet hij wetenschappelijk onderzoek naar leverziekten  en IBD en is hij opleider van jonge MDL-artsen. “Ik wil graag het enthousiasme van het vak overbrengen, maar ook de professionele houding en de vaardigheden die erbij horen. Dit houdt jezelf ook scherp.”

Afwisseling

Johan Kuyvenhoven vindt de afwisseling het leukst aan zijn werk. “Enerzijds heb ik tijdens spreekuren intensief contact met patiënten en anderzijds ben ik heel technisch bezig, met bijvoorbeeld het doen van een endoscopie.”

Samen een plan maken

“Ik wil graag samen met de patiënt een plan maken voor het vaststellen van de ziekte en de uiteindelijke behandeling ervan. Dit kan ook alleen een goed gesprek met een uitleg zijn. Tevreden ben ik – natuurlijk – als een patiënt tevreden is. Als de behandeling ervoor zorgt dat de patiënt in het dagelijks leven weer kan doen, wat hij of zij wil doen. Dit kan in het gezinsleven en werkleven zijn, maar ook in sport of hobby’s.”