Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Josefine Breeveld

Oogarts

Josefine Breeveld is oogarts in het Spaarne Gasthuis: "De keuze voor de oogheelkunde is op een organische manier tot stand gekomen. Het van betreft een klein orgaan maar met verbindingen met een veelvoud aan andere specialismen. In en rondom het oog gebeurt heel veel. Ook de chirurgische en de esthetische kant van de oogheelkunde speelden een rol bij mijn uiteindelijke keus. Daar komt nog bij dat ik me als kind op een speciale manier verbonden voelde met oudere mensen. Dat komt goed van pas in dit vak; door vergrijzing neemt het aantal behandelbare oogaandoeningen zoals staar snel toe."

“Word en blijf wijs.”

Josefine vervolgt: “Omdat ik oogheelkunde zo boeiend vond, heb ik in wel 4 keer coschappen gelopen verschillende ziekenhuizen. Zeer plezierig, leerzaam en super motiverend. En bepalend voor mijn uiteindelijk besluit. Het  belangrijkste  voor mijn patiënten vind ik goede communicatie . Ik besteed veel tijd aan het  uitleggen van de aandoening en de therapeutische mogelijkheden.  Daarnaast geven goede chirurgische resultaten en een tevreden patiënt natuurlijk ook veel voldoening.”

Josefine verricht van tijd tot tijd ook consulten en oogoperaties in afgelegen gebieden in de wereld. Daar heeft zij te maken met alle facetten van tropische oogheelkunde en coacht zij lokale hulpverleners. Josefine vindt educatie en nascholingen ook zeer belangrijk en zet zich daarom ook in voor co-assistenten , optometristen en technisch oogheelkundige assistenten.

Josefine: “Gezien de taakverschuiving, optometristen hebben een steeds belangrijkere rol in de oogheelkundige zorg voor een vergrijzende bevolking , is ze al langer dan 10 jaar de motor achter de jaarlijkse nascholingsavond voor optometristen in het Spaarne Gasthuis. Deze onderwijsavond wordt bezocht door optometristen uit het hele land.”

Josefine werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 1993.