Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Jouke Boer

Nucleair geneeskundige

Jouke Boer is nucleair geneeskundige in het Spaarne Gasthuis. Hij studeerde geneeskunde aan het VUmc in Amsterdam. Daarna vervolgde Jouke zijn opleiding tot nucleair geneeskundige in Amersfoort. Jouke is daarnaast ook gespecialiseerd in cardiale diagnostiek.

“Topzorg met de beste technische middelen waarbij de patiënt centraal staat.”

Een leuke werksfeer

Het leukste aan het vak vindt hij de bijdrage die hij kan leveren aan het verbeteren van de zorg door de beste en snelste beeldvorming. Ook vindt Jouke het leuk om te werken op een afdeling waar veel ambitie is, en waar veel technische mogelijkheden zijn. Verder vindt hij het leuk om te helpen bij de opleidingen. “Ik span mij graag in voor het onderwijsprogramma en andere opleidingsactiviteiten in en rond de afdeling.”

Vertrouwen bij de patiënt

Jouke is pas tevreden over een behandeling als de patiënt tevreden is.  Hij wil het gevoel van onzekerheid en kwetsbaarheid bij zijn patiënten wegnemen. “Het is belangrijk dat mensen een gevoel van vertrouwen ervaren in hun zorgverlener.” De afdeling nucleaire geneeskunde heeft 1 spreekuur, gericht op schildklierziekten.