Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Joyce Christenhuis

Kinderfysiotherapeut

Joyce Christenhuis is kinderfysiotherapeut in het Spaarne Gasthuis: “Ik krijg heel veel positieve energie van het werken met kinderen. Ze staan vaak nog onbevangen in het leven, waardoor ze heel erg open staan voor nieuwe dingen en om nieuwe dingen te leren. Het is mooi als je ze iets aan kan leren waarvan ze nog niet wisten dat ze het konden.”

"Je sluit het beste aan bij de hulpvraag als ouders en kind zich gehoord en begrepen voelen."

Joyce: “Ik ondersteun ouders en kind graag om hun eigen doelen te halen. Het is mooi om te zien dat ze, naarmate we verder komen in het traject, meer zelfvertrouwen krijgen. Ik doe dat niet alleen, maar samen met een team van kinderartsen, psychologen, medisch pedagogisch zorgverleners en nog meer.

Joyce is ook gecertificeerd ToP begeleider: Om ouders te helpen om hun kind te ondersteunen in de ontwikkeling, zijn er in Nederland speciaal opgeleide kinderfyiotherapeuten aan het werk die het zogenaamde ToP programma uitvoeren bij gezinnen met een te vroeg geboren kind, geboren onder de 32 weken zwangerschapsduur. Het ToP programma bestaat uit twaalf huisbezoeken die na thuiskomst uit het ziekenhuis verdeeld worden over het eerste levensjaar van het kind. Voor verdere informatie zie www.top-eop.nl.

Joyce werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2008.