Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Julien Labrie

gynaecoloog

Julien Labrie studeerde geneeskunde in Utrecht aan het UMC Utrecht. Hij specialiseerde zich in hetzelfde UMCU, het Meander MC en het Elisabeth Tweesteden ziekenhuis te Tilburg. Sinds juli 2017 werkt Labrie in het Spaarne Gasthuis.

“Persoonlijke zorg, met een lach en een traan, dat maakt ons vak prachtig.”

Julien: “Binnen het Spaarne Gasthuis houd ik mij als gynaecoloog bezig met bekkenbodemproblemen zoals verzakking en urineverlies, naast de algemene gynaecologie.”

Gedurende het coschap gynaecologie werd bij Julien tegen elke verwachting in de interesse voor dit vakgebied gewekt. Zijn enthousiasme voor de gynaecologie werd bevestigd na aanvullende coschappen en een onderzoeksstage die resulteerde in een promotietraject. Begin 2015 promoveerde Julien op de behandeling van stress-urineverlies en daarmee was zijn voorliefde voor de urogynaecologie geboren.

”De pragmatische kant van de gynaecologie past goed bij mijn persoonlijkheid. Van onderzoek tot behandeling veel dingen kunnen we zelfstandig en vlot oplossen. Daarbij vind ik het belangrijk de mens achter de patiënt niet uit het oog te verliezen en zo samen te bedenken wat het beste is voor haar. Soms gaat dat gepaard met een lach en soms met een traan en dat maakt ons vak prachtig.”

Aandachtsgebieden:

  • Urogynaecologie
  • Algemene gynaecologie