Sluiten
Thuis in
uw dossier

Uw afspaak in het ziekenhuis is aangepast naar een telefonische afspraak vanwege het coronavirus tenzij u door een van onze medewerkers bent gebeld. Heeft u vragen? Bel tijdens werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur of in het weekend tussen 10:00 en 16:30 uur naar: (023) 224 4112. Klik hier voor meer informatie.

ENGLISH: Spaarne Gasthuis prepares for coronavirus. On this page you can read all the current information concerning our hospital.

dr. Just de Mol van Otterloo

Mond-, kaak-, aangezichtschirurg

Just de Mol van Otterloo studeerde van 1975 tot begin 1982 Tandheelkunde in Utrecht en specialiseerde zich vervolgens tot Mond- Kaak- en Aangezichtschirurg in het VU medisch centrum te Amsterdam van 1984 tot 1989. Vervolgens rondde hij in 1993 de studie Geneeskunde af aan de faculteit geneeskunde van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

''Onze stichting behandelde al honderden kinderen in Zuidoost-Azië.''

In 2003 koos De Mol van Otterloo voor het Spaarne Gasthuis. Eerder was hij Chef de Clinique van de afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van het VUmc.

“Sinds 1996 ben ik lid van het bestuur van de Stichting Bridge the Gap. Deze stichting heeft als doel om kinderen met aangeboren of verkregen afwijkingen in het aangezicht uit de armere bevolkingslagen in Vietnam en Laos te behandelen. Inmiddels zijn honderden kinderen en volwassenen geopereerd en onderneemt de stichting in 2013 voor de 18e keer een missie naar Zuidoost-Azië.”

Aandachtsgebieden:

  • Chirurgische kaakorthopedie
  • Correcties van aangeboren en/of verworven aangezichtsafwijkingen
  • Traumatologie van het aangezicht
  • Kaakchirurgie bij kinderen
  • Obstructief slaap apneu syndroom
  • Afwijkingen van het mondslijmvlies.

Dr de Mol van Otterloo rondde in het najaar van 1994 een promotieonderzoek af over de invloed van een operatieve standsverandering van de bovenkaak op de omgevende weefsels.