Sluiten
Thuis in
uw dossier

Kees Broertjes

Traumachirurg

Kees Broertjes is traumatoloog in het Spaarne Gasthuis. Een groot deel van zijn werk bestaat uit het behandelen van breuken. Een traumachirurg behandelt namelijk patiënten na een ongeval.  

“Tijdens de operatie ben ik als een speler die geconcentreerd een wedstrijd speelt, maar na de operatie ben ik de motiverende coach.”

Kees: “Bij patiënten met breuken kijk ik niet alleen wat de beste behandeling is om de breuk te laten genezen, maar ik kijk ook naar het psychosociale aspect. Patiënten zijn vaak ook vertrouwen verloren na een ongeval en zijn bang om opnieuw te vallen en weer iets te breken. Ik wil ze graag zo goed mogelijk hierin begeleiden. Tijdens de operatie zie ik mijzelf als een speler die geconcentreerd een wedstrijd speelt, maar na de operatie ben ik de motiverende coach.”

Belangrijk in zijn zorg voor patiënten vindt Kees dat de zorg persoonlijk is en afgestemd op wensen en verwachtingen. “Er is veel mogelijk, met steeds meer ontwikkelingen en opties, maar iedereen heeft zijn eigen leven en voorkeuren”, legt Kees uit. “Wij hebben het voorrecht om mensen te ontmoeten op een belangrijk moment in hun leven. Dan hebben wij ook de plicht om ons te verdiepen in dat leven en wat de patiënt op dat moment wel en niet wil.”