Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Kirsten Broekhof

Dermatoloog

Kirsten Broekhof is dermatoloog. Zij studeerde geneeskunde aan Universiteit Maastricht, en heeft daarna de opleiding dermatologie gevolgd. Dit heeft zij bij twee ziekenhuizen gevolgd, aan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en aan het Erasmus MC in Rotterdam.

"Mijn doel is om patiënten met een huidaandoening zo goed mogelijk te helpen."

Kirsten: “Huidziekten kunnen belastend zijn omdat ze vaak jeuk of pijn veroorzaken of juist zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Ik vind het dan ook belangrijk om patiënten op een duidelijke manier uitleg te geven over hun aandoening en samen te werken aan verbetering of genezing.”

Huidaandoeningen

Het leukste aan haar werk vindt ze de grote variatie aan huidaandoeningen. “Het is een veelzijdig vak met patiënten van alle leeftijden, die allemaal op een verschillende manier met hun huidaandoening omgaan. Daarnaast is het een afwisselend vak, aan de ene kant visueel en aan de andere kant praktisch vanwege de operatieve ingrepen; een perfecte combinatie.”

Klachten

De meest voorkomende klachten die zij op de spreekuur krijgt zijn: huidkanker, eczeem, psoriasis en acne. Kirsten vindt het belangrijk om op een duidelijke manier uitleg te geven over een aandoening en om samen met de patiënt te werken aan verbetering of genezing.

Kirsten werkt sinds 2018 in het Spaarne Gasthuis.