Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Klaske Booij

Plastisch chirurg

Dr. Klaske Booij koos voor de plastische chirurgie omdat het “een vak is waarin ik mijn creativiteit en precisie kwijt kan”. Ze werkt sinds augustus 2016 op deze afdeling in het Spaarne Gasthuis en is sinds januari 2019 toegetreden tot de maatschap.

“Mijn passie is om continu het best haalbare resultaat na te streven met hierbij een helder en duidelijk verwachtingspatroon voor de patiënt.”

Klaske: “Je krijgt onder andere de mogelijkheid om een bepaald onderdeel of functie van het lichaam te herstellen (b.v. bij borstkanker of handchirurgie) of verbeteren (b.v. de correctie van huidoverschot van oogleden of buik). En het leukste is dat je hier ook nog patiënten blij mee kan maken.”

En wat er zo leuk aan dit specialisme is? “De diversiteit van de ingrepen, het contact met patiënten en het feit dat je patiënten blij maakt door jouw werk. Ik geniet hier elke dag van.” Patiënten met onder andere de volgende klachten kunnen worden doorverwezen naar Klaske: reconstructies voor borstkanker, borstverkleining, prothesewissels, buikwandplastiek, postbariatrische chirurgie, gelaatschirugie en gelaatsreconstructies, huidkankerreconstructies en handchirurgische ingrepen.

“Ik ben tevreden als het resultaat geworden is zoals ik en de patiënt het preoperatief bedacht hadden.”