Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Louk Gonggryp

Dermatoloog

Louk Gonggrijp studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Wiwatersrand in Johannesburg, Zuid-Afrika. Voor zijn specialisatie tot dermatoloog toog hij naar het Groote Schuurziekenhuis van Kaapstad, dat in 1969 wereldfaam veroverde toen daar de eerste harttransplantatie plaatsvond. Sinds 2004 werkt Gonggryp in het Spaarne Gasthuis.

''Je moet willen speuren en puzzelen.''

“Als dermatoloog heb je veel ervaring nodig om de juiste diagnose te kunnen stellen. Alleen kennis uit boeken is niet genoeg. Je moet willen speuren en puzzelen. Dermatologie is dan ook een diagnostische en therapeutische uitdaging. En dat maakt dat ik het een boeiend vak vind. Dermatologie heeft overlap met andere medische disciplines zoals de pathologie (onderzoek huidweefsel), flebologie (behandeling spataderen), reumatologie en kindergeneeskunde. In het Spaarne Gasthuis heb ik de fotodynamische therapie voor mensen met huidkanker opgestart.”

“Doordat ik uit Zuid-Afrika kom en daar ben opgeleid, heb ik veel ervaring met en kennis van de donkere huid. Na mijn specialisatie heb ik nog 8 jaar in Kaapstad gewerkt voordat ik naar Nederland verhuisde.”

Aandachtsgebieden

Huidkanker, donkere huid en dermatopathologie

Gonggryp is medisch manager van de maatschap dermatologie