Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Maarten Rademakers

Orthopedisch chirurg

Ooit begon Maarten Rademakers met een studie werktuigbouw omdat hij al van kleins af aan bezig was met techniek en beweging. Toen hij uiteindelijk de keuze maakte om van studie te switchen naar geneeskunde was de specialisatiekeuze dan ook gemakkelijk gemaakt. Want de orthopedie gaat immers over aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Maarten: "De mechanica van het menselijk lichaam: de botten, de gewrichten, de spieren, pezen en banden, vind ik erg fascinerend."  

''De mechanica van het menselijk lichaam en het ambachtelijke van het vak, boeien mij zeer''

Maarten: “De patiënten die ik zie zijn erg divers: van jong tot oud van kerngezond tot zeer fragiel. Dat maakt iedereen uniek qua problematiek en vergt voor allemaal een persoonlijke aanpak. Dat maakt het vak zeer boeiend. Ik vind het belangrijk dat mijn patiënten laagdrempelig contact met me leggen. Op een persoonlijke manier. Zo komen we samen gemakkelijker tot optimale zorg voor iedere patiënt. Shared decision making noemen we dat.

De meeste patiënten die Maarten op zijn spreekuur ziet hebben pijn. Bijvoorbeeld in hun heup of aan hun knie. Maarten is pas tevreden over een behandeling als de patiënt dat ook is.

Maarten Rademakers werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2011.

Publicaties

Bekijk hier de publicaties van dr. Maarten Rademakers.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Orthopaedische Vereniging
  • Nederlandse Vereniging Arthroscopie (bestuurslid)
  • European Society of Sports Traumatology, Knee surgery & Arthroscopy
  • International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine