Sluiten
Thuis in
uw dossier

Maartje Noordzij-Rustemeijer

Ergotherapeut

Maartje Noordzij-Rustemeijer is ergotherapeut in het Spaarne Gasthuis. Haar interesse in de werking van het brein en de invloed daarvan op de uitvoer van dagelijkse bezigheden zorgde ervoor dat ze koos voor dit beroep. Maartje specialiseerde zich in cognitieve revalidatie.  

"Ik vind het belangrijk dat de patiënt inzicht krijgt in zijn eigen handelen en waar de mogelijkheden liggen om dit te verbeteren."

Maartje: “Het leukste aan mijn werk vind ik de verscheidenheid aan diagnoses en het samenwerken met specialisten en andere disciplines. De kracht van deze samenwerking is dat we interdisciplinair werken. Dit heeft een meerwaarde voor de behandeling van de patiënt.”

De werkzaamheden van Maartje zijn gevarieerd. Ze werkt in de kliniek waar ze de zorgbehoefte van de opgenomen patiënt analyseert en een ontslagadvies geeft ter ondersteuning van het medische beleid van de specialist. In de poliklinische revalidatie begeleidt ze patiënten die thuis wonen en voor therapie naar het ziekenhuis komen omdat er problemen worden ervaren in het dagelijkse leven.

Maartje Noordzij-Rustemeijer werkt sinds 2009 in het Spaarne Gasthuis.