Sluiten
Thuis in
uw dossier

Marieke van Lieshout

Reumatoloog

Reumatoloog Marieke van Lieshout studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1982 studeerde zij af, waarna zij zich in het Spaarne Gasthuis in Haarlem specialiseerde tot internist. Haar specialisatie tot reumatoloog volgde zij in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Marieke van Lieshout heeft gewerkt in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Tijdens haar opleidingstijd in het Spaarne Gasthuis, maakte zij al kennis met de reumatologie in het Spaarne Gasthuis. In 2003 koos zij voor de maatschap Reumatologie in het Spaarne Gasthuis.

Naast de algemene reumatologie  heeft Marieke van Lieshout een bijzondere interesse in osteoporose, een groot en onderschat probleem in onze maatschappij en dit zal met de vergrijzing alleen maar toenemen. Zodoende heeft zij in 2004 de fractuur- en osteoporosepolikliniek in het Spaarne Ziekenhuis opgezet. Door  screening van risicopatiënten en behandeling  van osteoporose kan het risico op een volgende fractuur gehalveerd worden. Op deze manier kan veel extra leed voorkomen worden.

Marieke van Lieshout is recent gecertificeerd voor echografie van het bewegingsapparaat. Verder is zij medisch manager van de vakgroep  reumatologie en als opleider betrokken bij de opleiding van huisartsen en co-assistenten.