Sluiten
Thuis in
uw dossier

dr. Marijke Eurelings

Neuroloog

Neuroloog Marijke Eurelings studeerde geneeskunde in Utrecht (UMC). In 1997 behaalde zij haar artsendiploma, waarna zij zich eveneens aan het UMC specialiseerde tot neuroloog. Daar deed Eurelings ook een fellowship neuromyologie.

''Door het stellen van de juiste vragen, vind ik het betrokken deel van het zenuwstelsel.''

In 2005 promoveerde Marijke Eurelings op een onderzoek naar polyneuropathie geassocieerd met monoclonale gammopathie (een aandoening van het bloed). Sinds 2007, direct na het afronden van haar opleiding, werkt zij voor het Spaarne Gasthuis.

“De kleinschaligheid van dit ziekenhuis, waarin toch alle diagnostische en therapeutische mogelijkheden aanwezig zijn voor het leveren van uitstekende patiëntenzorg, is de belangrijkste reden geweest om voor het Spaarne Gasthuis te kiezen. Een omgeving waarin opleiding en onderwijs centraal staan.”

“Bij ons zijn alle neurologen algemeen neurologen. De aandoeningen van het perifere zenuwstelsel en de spieren (neuromusculaire ziekten) hebben nog steeds mijn interesse. Ik werk mee aan een onderzoek naar polyneuropathie als gevolg van chemotherapie. Ook werk ik mee aan een onderzoek van de afdeling neurologie om een neurologische meetlat te ontwikkelen waarmee de waarde van verschillende behandelingen van neurologische ziektebeelden in maat en getal kan worden uitgedrukt en goede prestatie-indicatoren kunnen worden ontwikkeld voor verschillende aandoeningen o.a. een carpaal tunnelsyndroom.”

“Ik ben geïnteresseerd in de mens achter de patiënt. Door de mogelijkheid om met het stellen van de juiste vragen het betrokken deel van het zenuwstelsel en de oorzaak van de klachten van een patiënt te kunnen vinden, vind ik mijn vakgebied zo boeiend.”

Specialisatie:

  •  neuromusculaire ziekten