Sluiten
Thuis in
uw dossier

Uw afspaak in het ziekenhuis is aangepast naar een telefonische afspraak vanwege het coronavirus tenzij u door een van onze medewerkers bent gebeld. Heeft u vragen? Bel tijdens werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur of in het weekend tussen 10:00 en 16:30 uur naar: (023) 224 4112. Klik hier voor meer informatie.

ENGLISH: Spaarne Gasthuis prepares for coronavirus. On this page you can read all the current information concerning our hospital.

Mark Kolenbrander

Anesthesioloog

Anesthesioloog Mark Kolenbrander vindt het heel belangrijk dat al zijn patient zich op het gemak bij hem voelen.  

“Als een patiënt tevreden is over de anesthesie, heb ik mijn werk goed gedaan”

Als anesthesioloog zie ik alle soorten patiënten, jong en oud, met verschillende aandoeningen. Zieke en minder zieke mensen, voor geplande operaties maar ook in spoedeisende gevallen. Deze variatie maakt mijn vak zo interessant. Een operatie is belangrijk en spannend voor een patiënt. Een goede en nauwkeurige voorbereiding is dan belangrijk. Het is fijn om er dan voor te zorgen dat een operatie zo goed mogelijk verloopt.

U ziet mij op het preoperatieve spreekuur, in de operatiekamer en op allerlei afdelingen in het ziekenhuis. Bij het preoperatieve spreekuur beoordeel ik of u gezond genoeg bent om de operatie te ondergaan. Ook bepaal ik wat de meest geschikte anesthesie techniek is. Ik kijk dan niet alleen naar het moment van de operatie, maar ook hoe u na de operatie zo goed mogelijk kan herstellen.

Wat ik heel belangrijk vind, is dat patiënten zich gerespecteerd en begrepen voelen. Ze zijn ziek, moeten een behandeling ondergaan en hebben vaak een beperkte keuze over deze behandeling. Ik maak met mijn medische kennis een plan en ga daarbij uit van de beste optie voor de patiënt. Een patiënt moet het vertrouwen hebben dat ik dat voor hem doe.