Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Martijn Mertens

Anesthesioloog en intensivist

Martijn Mertens studeerde geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum, waar hij in 1995 het artsdiploma behaalde. Mertens specialiseerde zich tot anesthesioloog aan datzelfde medische centrum en deed daar bovendien een fellowship Intensive Care geneeskunde. Promoveren deed hij ook nog, in 2002.

"Als anesthesioloog maken we het verschil op cruciale momenten in een mensenleven"

De titel van het proefschrift luidde: ‘Pharmacokinetic and Pharmacodynamic Interactions between Intravenous Hypnotics and Opioids in Man’. In 2004 koos Mertens voor het Spaarne Gasthuis. Hij werkt de helft van het jaar als intensivist op de intensive care.

“Als 1 van de weinig overgebleven generalisten ben je als anesthesioloog betrokken bij de behandeling van patiënten van alle leeftijden, zowel gezond, als ernstig ziek. Steeds wanneer een patiënt op een belangrijk kruispunt in zijn leven staat, op de intensive care of op de operatiekamer, mag jij er staan als perioperatief specialist om het verschil te maken.”

“Ik houd mij bezig met het door middel van automatisering en standaardisatie bevorderen van de patiëntveiligheid, kwaliteit en efficiëntie tijdens het hele operatieve traject. Ik motiveer het werken volgens richtlijnen, het vergroten van medicatieveiligheid en het verbeteren van de informatievoorziening. Het Spaarne Gasthuis is een innovatief en ambitieus ziekenhuis, met een bijzonder leuke groep anesthesiologen.”

Aandachtsgebieden:

  • intensive care
  • automatisering en standaardisatie van processen