Sluiten
Thuis in
uw dossier

dr. Mauri Witt

SEH-arts

Mauri Witt is spoedeisende hulp-arts. Ze studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde bij de kinder-MDL en kinderchirurgie in het UMCG. Mauri Witt werkt sinds maart 2019 in het Spaarne Gasthuis.

"Wij halen voor u het beste uit de zorg."

Best mogelijke zorg

Het leukste aan haar werk vindt ze het contact met de patiënten. “Op de SEH kun je in korte tijd patiënten heel goed leren kennen. De SEH is een plaats waar je als patiënt liever niet terecht komt. Ik zie het als mijn taak om ervoor te zorgen dat de patiënten de best mogelijke zorg krijgen.”

Begrip voor emoties

“Naast het medisch-inhoudelijke gedeelte vind ik dat aandacht en begrip voor de emoties van patiënten en familieleden een belangrijk onderdeel van ons vak is. Ik probeer dan ook altijd in het korte contact dat wij met patiënten hebben echt aandacht te hebben voor de mens achter de patiënt en doe mijn best om het spoedeisende hulp bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen.

“Tijdens mijn co-schappen kwam ik erachter dat de spoedeisende hulp de plek was waar ik wilde werken. De breedheid en dynamiek van het vak, het snelle handelen, het contact met alle verschillende specialisten en het werken in een hecht team spraken mij erg aan. het feit dat iedere dag volstrekt verschillend is en je ’s ochtends nooit weet wat je die dag gaat meemaken maakt het werk extra uitdagend.”