Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Maurits de Brauw

Chirurg

Maurits de Brauw is chirurg bij Baria Nederland in het Spaarne Gasthuis. Hij is als maag-darm chirurg gespecialiseerd in complexe kijkoperaties, met name maagverkleiningsoperaties.

“Iemand met een technische uitdagende operatie een nieuwe start laten maken. En mensen een langer en vooral gezonder leven geven. Dat vind ik het mooiste aan mijn vak.”

Maurits maakt deel uit van het bariatrische team van Baria Nederland dat na het faillissement van het Slotervaartziekenhuis succesvol is overgenomen door het Spaarne Gasthuis. Maurits: “De overname van de bariatrische afdeling naar het Spaarne Gasthuis betekent een kans om verder te groeien in een zeer professionele omgeving.” Samen met zijn collega’s vestigt Maurits maatschappelijke aandacht op de waarde van preventie van obesitas. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor een succesvol wetenschappelijk onderzoeksprogramma naar obesitas.

Maurits de Brauw werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2018.

Publicaties

Bekijk hier de publicaties van Maurits de Brauw.

Lidmaatschappen

  • Lid Nederlandse Vereniging voor Heelkunde
  • Lid International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders
  • Lid Dutch Society of Metabolic and Bariatric Surgery

Maurits in de media

Op onderstaande foto neemt Maurits het eerste exemplaar van het boek ‘ABC van de maagverkleining’ in ontvangst. Hij heeft meegewerkt aan het boek en auteur en oud-patiënt, Annette Born, heeft het boek aan hem opgedragen.