Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Michelle Kremer

Verpleegkundig specialist oncologie

Michelle Kremer is verpleegkundig specialist oncologie. Zij werkt sinds 2012 in het Spaarne Gasthuis.

“Mijn werk is zo afwisselend dat iedere dag een uitdaging is.”

Een uitdagend vak

Haar aandachtsgebied is het begeleiden bij chemo, immuno en targeted therapie. Michelle is goed in de coördinatie en begeleiding tijdens zorgprocessen.” Daarnaast pak ik snel problemen aan.” Michelle heeft voor haar specialisme gekozen omdat zij het fijn vindt patiënten voor een langere periode te begeleiden. Daarnaast maken de vele ontwikkelingen het vak uitdagend.

Ruimte voor humor

Het leukste aan haar werk vindt ze het contact met de patiënten. “Elke patiënt is anders en iedere dag is daardoor anders. Niet alleen als zorgverlener maar ook als mens maak je bijzondere momenten mee met patiënten. Ik vind het bijzonder om te zien hoe iedere patiënt verschillend met ziekteproces omgaat. Het is een uitdaging om als verpleegkundig specialist je als een soort kameleon aan iedere situatie aan te passen. Altijd aan de behoefte van de patiënt.

Michelle vindt het belangrijk dat patiënten haar als casemanager laagdrempelig durven te benaderen bij vragen waar zij tegen aanlopen. Ook wil ze dat zij zich veilig en serieus genomen voelen tijdens behandeling en bij het bespreken van moeilijke issues. “Daarnaast vind ik het belangrijk dat er, naast moeilijke gesprekken, ook ruimte is voor humor.

De meest voorkomende klachten die zij op het spreekuur ziet zijn lichamelijke bijwerkingen als gevolg van van ziekte of therapie. Met name pijn, misselijkheid, vermoeidheid, darmklachten en plasklachten. Daarnaast zijn er ook de psychosociale klachten, zoals het vertrouwen in lichaam kwijt zijn, machteloosheid en onzekerheid.