Sluiten
Thuis in
uw dossier

Michiel Nieman

verpleegkundig specialist

Michiel Nieman is verpleegkundig specialist op de afdeling geriatrie. “Als je met een brede blik naar de oudere mens kijkt, zie je veel meer dan een medisch probleem.” En dat is de reden dat Michiel voor de geriatrie koos.

“ik verbind de gevolgen van medische problemen met de praktische problemen in het dagelijks leven van patiënt.”

“Het leukste aan mijn werk is om problemen uit te pluizen. Waarom is iemand gevallen? Soms ligt de oorzaak in onverwachte hoek.

Voor veel oudere patiënten is een opname een traumatische ervaring. Door even bij hen te gaan zitten en de tijd hiervoor te nemen durven patiënten eerder hun klachten en zorgen te uiten. Bijvoorbeeld dat ze ’s nachts toch bang zijn of dingen zien die niet kloppen,” vertelt Michiel.

“Bij de geriatrie is samenwerking tussen collega’s heel belangrijk. Dan bereik je het beste resultaat. Je vult elkaar aan. We wegen met elkaar, maar zeker ook met de patiënt en diens naasten, af wat de voordelen en effecten zijn van een voorgestelde behandeling op kwaliteit van leven.”

Michiel werkt sinds januari 2018 in het Spaarne Gasthuis. Van 2001 tot 2006 werkte hij als verpleegkundige in het Kennemer Gasthuis.