Sluiten
Thuis in
uw dossier

Michiel van de Rest

Radioloog

Radioloog Michiel van de Rest studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht, waar hij in 2000 zijn artsendiploma behaalde. Van de Rest specialiseerde zich aan het Universitair Medisch Centrum van Maastricht, tussen 2002 en 2007. Daarna vervolgde hij zijn specialisatie met een fellow interventieradiologie tussen 2008 en 2010 aan het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. In mei van 2010 koos Van de Rest voor het Spaarne Gasthuis.

''We kunnen steeds meer patiënten helpen.''

“Als interventieradioloog is het in Het Spaarne Gasthuis fijn werken. We zijn met drie collega’s interventieradiologie binnen de maatschap. Breed vasculair en non-vasculair georiënteerd zijn we daardoor en we hebben uitstekende contacten met de overige specialisten.”

 

“De radiologie is een breed en centraal vakgebied binnen de geneeskunde en het ziekenhuis. Doordat we de snelle technische ontwikkelingen combineren met onze kennis en ervaring kunnen we steeds meer patiënten helpen, zowel qua diagnostiek als behandeling. Zonder medische beeldvorming zouden we veel diagnostiek van ziektes of afwijkingen niet kunnen doen. Ook als we willen volgen hoe een behandeling aanslaat en of een vervolgbehandeling succesvol zal zijn, is medische beeldvorming belangrijk. We hebben als radiologen met veel andere medisch specialisten te maken. Ook met huisartsen spreken we veel diagnoses door. Daarom vind ik het belangrijk om laagdrempelig te zijn voor iedereen: mensen moeten mij snel weten te vinden; dat helpt de zorg voor onze patiënten en daar gaat het uiteindelijk allemaal om.”

Aandachtsgebieden:

  • interventieradiologie
  • musculoskeletale radiologie