Sluiten
Thuis in
uw dossier

Miriam Hanstede

Gynaecoloog

Miriam Hanstede studeerde geneeskunde in Groningen. In 2004 behaalde zij haar artsendiploma. In dat jaar begon zij ook bij het Spaarne Gasthuis als arts niet in opleiding tot specialist (ANIOS). Via ons ziekenhuis werd Hanstede in 2006 uitgezonden naar Boston om daar aan Harvard Medical School onderzoek te doen. Daarna begon zij haar opleiding tot gynaecoloog.

''Uit het hele land worden patiënten met het syndroom van Asherman naar ons ziekenhuis verwezen.''

In januari 2007 startte Hanstede in ons ziekenhuis als arts in opleiding. Zij deed onder andere een differentiatiejaar endoscopie. In 2013 rondde Hanstede haar opleiding en startte zij haar fellowship endoscopie in het Spaarne Gasthuis. In november 2013 is zij toegetreden tot de maatschap Verloskunde & Gynaecologie.

“Als gynaecoloog ga ik mij met name richten op de hoog complexe hysteroscopische operaties en behandelingen, van patiënten met de ziekte van Asherman in het bijzonder. Het Spaarne Gasthuis heeft een 3e-lijns verwijsfunctie voor het diagnosticeren en behandelen van patiënten met het syndroom van Asherman. Uit het hele land worden patiënten naar ons ziekenhuis verwezen om hier geopereerd te worden. Ik opereer veel samen met dr. Emanuel om te zorgen dat zijn specifieke kennis en kunde op dit gebied ook in de toekomst bewaard blijft. Ook trek ik de kar voor een aantal belangrijke onderzoeken naar de ziekte van Asherman. Er zijn in ons ziekenhuis meer dan 1000 patiënten met het syndroom van Asherman geopereerd waardoor er een schat aan onderzoeksmateriaal is.”

 

“Verloskunde/Gynaecologie is een specialisme met veel diversiteit, waarbij je het diagnosticeren en behandelen allemaal in eigen handen hebt. Dit maakt het vak erg aantrekkelijk. Je krijgt te maken met alle verschillende levensfasen en je bent getuige van enkele hoogtepunten uit het leven van een vrouw. Dit maakt het vak heel bijzonder. Ik werk graag in teamverband, dit is onze professie ook nog eens heel belangrijk. Dit alles maakt dat gynaecoloog het leukste beroep is!”

Specialisaties:

  • Patiënten met het syndroom van Asherman;
    Miriam Hanstede houdt een gecombineerd OK-programma en hysteroscopiespreekuur om deze patiënten te diagnosticeren en behandelen.