Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Moira Müller

Gynaecoloog

Moira Müller studeerde geneeskunde aan het AMC in Amsterdam en deed haar opleiding tot gynaecoloog deels in het AMC en deels in het Spaarne Gasthuis.

''Ik vind het belangrijk dat vrouwen met vertrouwen de bevalling ingaan''

Zij promoveerde tijdens haar opleiding op onderzoek naar de nekplooimeting, een nieuwe screeningsmethode voor het syndroom van Down. Na afronding van haar opleiding in 2008 deed zij gedurende 2 jaar een subspecialisatie verloskunde (perinatologie) in het Academisch Ziekenhuis Groningen. In januari 2011 kwam zij terug naar het Spaarne Gasthuis als algemeen gynaecoloog/perinatoloog.

“Ik heb een deel van mijn opleiding in het Spaarne Gasthuis gedaan, toen nog de oude Mariastichting. Veel patiënten hebben herinneringen aan de Mariastichting. Ik ook: veel sfeer, mooi oud gebouw, maar wel hier en daar een beetje krakkemikkig. Het nieuwe ziekenhuis hier in Hoofddorp is prachtig geworden, vind ik. Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer. Na mijn uitstapje naar Groningen, waar ik 2 jaar gewerkt heb, ben ik weer terug op het nest, zo voel ik dat. Ik heb heel bewust voor deze maatschap gekozen. Ik kende de mensen, het ziekenhuis en ik heb hier altijd met erg veel plezier gewerkt. Toen er een plek vrijkwam was de keuze niet moeilijk.”

 

“Mijn aandachtsgebied is verloskunde. Ik vind het heel belangrijk om tijdens de zwangerschap mensen zodanig te begeleiden dat ze met vertrouwen de bevalling in gaan. Ik heb zelf een zoontje en weet dus inmiddels wat een klus dat baren is. Verder doe ik ook algemene gynaecologie, waarbij de afwisseling op de polikliniek elke dag weer anders maakt.”

Aandachtsgebieden:

  • verloskunde (perinatologie)
  • cervixpathologie (afwijkende uitstrijkjes)
  • algemene gynaecologie