Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Nannette Huizenga

Internist vasculair geneeskundige

Nannette Huizenga studeerde geneeskunde aan het Erasmus MC in Rotterdam. Daar specialiseerde zij zich ook tot vasculair internist. Tijdens haar opleiding promoveerde Huizenga op de vraag hoe het komt dat er grote verschillen zijn in de manier waarop patiënten reageren op corticosteroïden (bv prednison).

''Goede samenwerking tussen huisarts en specialist is goed voor de patiënt.''

Internist-Vasculair Geneeskundige

In 2008 koos zij voor het Spaarne Gasthuis. Tot een jaar geleden werkte zij ook bij de Nederlandse Diabetes Federatie als projectleider e-diabetes. Ze hield zich hier bezig met de samenwerking tussen alle zorgverleners op het gebied van de diabeteszorg. Sinds 2013 ben ik in het Spaarne Gasthuis naast mijn werk als internist ook werkzaam als coördinator ketenzorg en samenwerking met de eerste lijn. Hoe beter die samenwerking is, des  te beter is dat natuurlijk voor de patiënt. Het is heel belangrijk dat huisartsen en specialisten elkaar goed weten te vinden.” Ik geloof dat goede samenwerking tussen eerste en tweede lijn de kwaliteit van zorg voor onze patiënten bevordert.

Daarnaast houd ik mij bezig met  automatisering, digitale communicatie en transparantie van de zorg. Ik ben ervan overtuigd dat automatisering de behandeling en begeleiding van chronisch zieke patiënten persoonlijker maakt. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar als bij aanvang van het spreekuur alle gegevens automatisch bekend zijn kan de poliafspraak direct beginnen waardoor meer tijd overblijft voor persoonlijk contact tussen de patiënt en de dokter.

Specialisaties:

  • Diabetes en Hypertensie