Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Niek Roossien

SEH-arts

Niek Roossien werkt sinds 2016 als Spoedeisende Hulp (SEH)-arts in het Spaarne Gasthuis. Daarvoor werkte hij als SEH-arts in het Westfriesgasthuis in Hoorn en in het Dr. Horacio E. Oduber hospitaal op Aruba. Verder heeft hij enkele jaren als Medisch Manager Ambulancezorg gewerkt in de ambulanceregio Kennemerland.

“Al tijdens mijn co-schappen vond ik de spoedeisende hulp de leukste en meest interessante afdeling van het hele ziekenhuis. Na de opleiding geneeskunde wist ik nog niet zeker of ik het vak daadwerkelijk wilde gaan uitoefenen, maar na enkele jaren werken bij de Luchtmacht en een uitzending later was ik erachter dat de SEH écht de werkplek voor mij is. De variatie in de medische problematiek en de afwisseling in intensiteit passen goed bij mij. Je moet over veel onderwerpen kennis hebben en het is leuk om dit delen met o.a. de coassistenten en arts-assistenten op de SEH. Daarnaast is het leuk om in teamverband te werken met de SEH-verpleegkundigen, maar ook met de huisartsen en het ambulancepersoneel.

Het kan op de SEH erg druk zijn, maar ik vind het belangrijk om ondanks die drukte geen haast uit te stralen en de tijd te nemen voor de patiënten. Ze komen er niet voor hun plezier en verdienen alle aandacht en tijd die er nodig is voor hun problematiek.”