Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Paul Sallum

Radioloog

Paul Sallum studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1995 afstudeerde. Aan het Medisch Centrum Alkmaar en het VUmc vervolgde hij zijn opleiding tot radioloog. Sallum proefde in 2004 als waarnemer in de maatschap radiologie van de goede sfeer en de prettige collegiale interacties in het Spaarne Gasthuis en besloot te blijven.

''De moderne radioloog is een spin in het medische web.''

“De moderne radioloog is een klinische radioloog geworden. Hij staat in tegenstelling tot vroeger midden tussen de andere medische disciplines in het ziekenhuis. Medische vakgebieden zijn in de afgelopen jaren steeds meer super-specialisaties geworden en de radioloog werd de spin in het medische web. Hij moet met alle disciplines goed kunnen communiceren, ook met de grote groep huisartsen. Als een Sherlock Holmes is de radioloog degene die gezondheidsproblemen opspoort of juist uitsluit. Ook bepaalt hij vervolgens in overleg met de behandelend arts hoe dringend behandeling nodig is, welk behandeltraject er gevolgd moet worden en in welke volgorde.”

“Na het voltooien van mijn opleiding heb ik een jaar een fellowship in VUmc gedaan op het gebied van hoofd-, hals- en neuroradiologie. Mijn affiniteit binnen de radiologie ligt op dat vlak, maar ook op dat van de MRI-technieken.”


Specialisaties:

  • MRI technieken
  • Hoofd-, hals en neuroradiologie
  • Mama-interventies, vooral stereotactische biopten