Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Peter Nolte

Orthopedisch chirurg

Peter Nolte studeerde geneeskunde in Amsterdam. In 2001 begon Nolte in het nieuwe Spaarne Ziekenhuis (nu Spaarne Gasthuis). Vanaf de start van het nieuwe ziekenhuis had hij 2 doelen. Het verkrijgen van de opleiding orthopedie en het starten met hoogstaand wetenschappelijk onderzoek.  

"Als opleidingsziekenhuis leren we jonge dokters de beste behandeling."

“In 2001 formuleerden we de doelen waar we na 5 jaar wilden zijn. Natuurlijk kwalitatief goede zorg bieden en ook een goed opleidingsklimaat creëren. Voor allebei is het belangrijk dat je met elkaar dezelfde, beste manier van werken nastreeft en goed documenteert wat je doet. Als opleidingsziekenhuis is het belangrijk om jonge dokters de beste behandeling aan te leren. De aanstaande orthopedisch chirurgen willen we zowel kritisch denken als onze visie op het vak leren. Daarom hebben wij uniformiteit hoog in het vaandel.”

Nolte deed promotieonderzoek voordat hij bij het Spaarne Ziekenhuis kwam werken en publiceerde daar ook over. Hij is gespecialiseerd in protheses van knie, heup en enkel. “We hebben inmiddels expertise op verschillende vlakken ontwikkeld waarvoor mensen van buiten onze regio naar ons toe worden verwezen.” Alle lastige operaties doen de orthopedisch chirurgen in het Spaarne Gasthuis met zijn tweeën. Peter is hoofd van het wetenschapsbureau orthopedie.

Peter Nolte werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2001.

Publicaties

Bekijk hier de publicaties van dr. Peter Nolte.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Orthopaedische Vereniging
  • Nederlandse Vereniging Arthroscopie
  • Dutch Knee Society
  • European Society of Sports Traumatology, Knee surgery & Arthroscopy
  • Concilium Orthopaedicum