Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Pieter-Kees de Groot

Gynaecoloog

Pieter-Kees de Groot studeerde geneeskunde in Leiden aan het LUMC. Hij specialiseerde zich tot gynaecoloog aan hetzelfde LUMC en in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Sinds januari 2012 werkt De Groot in het Spaarne Gasthuis.

''Laagdrempelige zorg, met aandacht voor de patiënt, daarvoor sta ik als specialist.''

“Al vroeg werd mijn belangstelling voor de gynaecologie en verloskunde gewekt, omdat mijn vader als huisarts ook verloskunde bedreef. Tijdens mijn studie Geneeskunde is deze interesse verder uitgegroeid. Na een onderzoeksstage op de verloskunde afdeling in het LUMC naar navelstrengbloed ben ik daar begonnen met mijn opleiding.”

“Bij het Spaarne Gasthuis houd ik mij als algemeen gynaecoloog bezig met alle facetten van de gynaecologie en de verloskunde. Tijdens mijn opleiding heb ik extra stages gelopen bij de fertiliteit afdeling in het LUMC en in het Diaconessenhuis te Voorburg. Ook deed ik een extra stage urogynaecologie in Delft. In het laatste jaar van mijn opleiding doorliep ik een differentiatie minimaal invasieve chirurgie (kijkoperaties). Laagdrempelige zorg, met aandacht voor de patiënt, daarvoor sta ik als specialist.”

Aandachtsgebieden:

  • Algemene gynaecologie
  • Verloskunde