Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Pim de Ronde

Internist endocrinoloog

Pim de Ronde is internist - endocrinoloog in het Spaarne Gasthuis en oprichter van de anabolen polikliniek. Pim: "Interne geneeskunde is een breed specialisme waarbij het de kunst is om structuur aan te brengen in een ogenschijnlijke onsamenhangende groep symptomen."

Hij vervolgt: “De internist is op zijn best als een patiënt overduidelijk iets mankeert maar het niet direct helder is welke ziekte dit veroorzaakt. Vrijwel alle orgaansystemen komen aan bod en er is veel overlap met andere specialismen. Het is de kunst om de juiste vragen te stellen en de juiste diagnostiek aan te vragen.

Ik ben blij met de afwisseling in mijn vak; patiëntenzorg, het opleiden van jonge artsen en het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. De eerste jaren als arts zijn heftig en vol uitdagingen en onzekerheden. Ik vind het prachtig om een veilige en inspirerende omgeving te scheppen waarin jonge collega’s kunnen ontdekken waar hun talenten liggen. Het wetenschappelijk onderzoek geeft me de mogelijkheid om nieuwe ontdekkingen te doen, in contact te komen met buitenlandse collega’s en de kennis op bepaalde terreinen daadwerkelijk een beetje vooruit te helpen.”

Pim werkt bij het Spaarne Gasthuis sinds 2011.

Bekijk hier de publicatielijst van Pim.