Sluiten
Thuis in
uw dossier

Radboud Koot

Neurochirurg

Radboud Koot studeerde geneeskunde in Utrecht, waar hij in 1991 zijn artsdiploma behaalde. Koot specialiseerde zich tot neurochirurg aan het AMC in Amsterdam. Promoveren deed hij ook, op ‘Interstitiële radiotherapie voor het maligne glioom’. Sinds 2006 werkt Koot in het Spaarne Gasthuis.

''Omgaan met menselijke hersenen vereist een grote verantwoordelijkheid.''

“Neurochirurgie is een fascinerend vak. Met name de intracraniële neurochirurgie (hoofd) waarbij we met grote verantwoordelijkheid moeten omgaan met de menselijke hersenen. Dit voortdurend afwegen van therapeutische (operatieve) mogelijkheden in de nabijheid van functioneel belangrijke gebieden van onze hersenen is een voor mij buitengewoon inspirerend vakgebied.”

“De algemene neurochirurgische zorg (poliklinisch) en de spinale zorg in het bijzonder (poliklinisch en operatief) in het Spaarne Gasthuis, wordt centraal vanuit het Regionaal Coördinerend Neurochirurgisch Centrum Leiden (RCNC) aangeboden. Onder meer het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) maakt daarvan deel uit. Ook aan het LUMC ben ik verbonden.”

Aandachtsgebieden:

  • in het Spaarne Ziekenhuis: spinale chirurgie
  • In het LUMC: schedelbasischirurgie, neurovasculaire chirurgie en kinderneurochirurgie.