Sluiten
Thuis in
uw dossier

dr. Rob Zwartelé

Orthopedisch chirurg

Rob Zwartelé vindt orthopedie een dankbaar vak omdat je veel mensen goed kunt helpen. "Maar het is zeker niet zo dat we alle klachten van iedere patiënt kunnen verhelpen," zo vertelt hij.      

"Ik streef ernaar dat iedere patiënt begrijpt wat er aan de hand en mee denkt over de beste behandeling."

“We doen altijd ons best om bij iedere patiënt de oorzaak van het probleem te vinden en uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn om er mee om te gaan. Soms betekent dat een operatie, soms een andere behandeling en soms ook acceptatie van het probleem. Ik streef ernaar dat iedere patiënt begrijpt wat er aan de hand is en meedenkt wat de beste behandeling zou moeten zijn.”

Het plaatsen van heupprotheses doet Rob via verschillende benaderingen, afhankelijk van de situatie kiest hij voor de anterieure benadering (de zogenaamde ‘voorste’ benadering), of de achterste benadering. Rob: “Bij knieproblemen betreft het voornamelijk plaatsen van knieprotheses, (totale knie en uniknie), standscorrecties, kruisbandplastieken en meniscusoperaties. En de kinderorthopedie bestaat uit vele diverse problemen zoals heupdysplasie, klompvoeten, scoliose, problemen van de groei, platvoeten en fractuurbehandeling.”

Rob Zwartelé werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2006.

Publicaties

Bekijk hier de publicaties van dr. Rob Zwartelé.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Orthopaedische Vereniging
  • Werkgroep kinderorthopedie
  • Dutch Hip Society
  • Nederlandse Vereniging Orthopedische Traumatologie