Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Robert de Wijn

Plastisch chirurg

Robert de Wijn koos voor het vak van de plastische chirurgie omdat het “een bijzonder divers specialisme is met oog voor detail.” Hij vindt het interessant dat hij technisch uitdagende operaties mag uitvoeren waarbij hij vaak creatief moet zijn.

“Plastische chirurgie is een behandeling op maat en nooit hetzelfde.”

Diverse klachten

“De klachten waarmee patiënten op mijn spreekuur komen zijn erg divers, maar ik zie relatief veel hand- en polsproblemen. Soms zijn dit vrij simpele dingen waarvan mensen soms onterecht denken dat ze er maar mee moeten leren leven. Een andere keer zijn het grote trauma’s of ingewikkelde gevallen die veel vragen van je diagnostische en chirurgische vaardigheden. Ik zie eigenlijk het volledige spectrum van de plastische chirurgie, wisselend van huidtumoren tot borstcorrecties en –reconstructies.”

Veel contact met de patiënt

Robert de Wijn vindt de plastische chirurgie een geweldig specialisme. “Het allerbelangrijkst vind ik om aan de ene kant het probleem dat mensen ervaren zo goed mogelijk in kaart te brengen en daarna duidelijk te bespreken wat ik daaraan zou kunnen doen. Aan de andere kant wil ik duidelijk maken wat mensen in de herstelperiode kunnen verwachten. Als de verwachtingen helder zijn, heb je een goede uitgangssituatie voor een succesvolle behandeling.”

Grootste voldoening

“Ik ben natuurlijk tevreden als een behandeling goed lukt. Dat kan ook betekenen dat je er soms voor kiest om een bepaalde operatie juist niet te doen. Het geeft echter de grootste voldoening als een operatie technisch goed lukt. Dat kan een eenvoudige behandeling onder plaatselijke verdoving zijn met een zo soepel mogelijk herstel tot gevolg of een complexe operatie die door een goede voorbereiding en uitvoering precies zo gaat als je gepland hebt.”