Sluiten
Thuis in
uw dossier

Rolf Brouwer

Anesthesioloog en pijnspecialist

Rolf Brouwer (De Bilt, 1965) studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Voordat hij aldaar in 1993 het artsendiploma haalde, studeerde hij ook aan universiteiten in het buitenland: Lund University in Zweden (1989) en University of Iceland, Reykjavik (1992).

"De patiënt in alle fasen van het operatieve proces begeleiden, maakt mijn werk heel boeiend"

Brouwer specialiseerde zich tot anesthesioloog aan het Leids Universitair Medisch Centrum, dat hij in 2000 afrondde. In 1997 was bij winnaar van de Beste Wetenschappelijke Publicatie van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie.

In 2001 kwam Brouwer bij het Spaarne Gasthuis werken. De hoge kwaliteit van de zorg van de anesthesiologen en het hoge ambitieniveau van de medische staf spraken en spreken hem zeer aan. “Als anesthesioloog zie je mensen altijd in meest kwetsbare omstandigheden. Wij begeleiden de patiënt gedurende alle fasen van het operatieve proces en hebben intensief contact met andere medische disciplines. Dat maakt mijn werk heel boeiend.”

Brouwer is gespecialiseerd in invasieve (via een pompje) en oncologische (acute) pijnbestrijding. Ook behandelt Brouwer mensen met een narcosegerelateerde angststoornissen. “We onderscheiden ‘fobie’ van ‘angst’. Een fobie is iets anders dan een angst. Een angst praat je jezelf aan, terwijl een fobie een soort psychische reflex is. Beide zijn goed te behandelen, maar hebben een andere oorzaak en vragen om een andere aanpak.”

Aandachtsgebieden:

  • invasieve en oncologische pijnbestrijding
  • narcosegerelateerde angststoornissen