Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Rutger Franken

Chirurg

Rutger Franken is chirurg in het Spaarne Gasthuis. “Als chirurg moet je je constant blijven ontwikkelen om de zorg nog verder te verbeteren. Het Spaarne Gasthuis is een van de grootste perifere ziekenhuizen in Nederland en kenmerkt zich door te blijven ontwikkelen om de meest moderne en hoogstaande zorg te leveren. Hierdoor is dit voor mij de ideale werkomgeving.”

“De dynamiek van werkzaamheden binnen en buiten de operatiekamer, in combinatie met de behandelrelatie en het contact met de patiënt, motiveren mij elke dag.”

Rutger: “Het leukste aan mijn werk vind ik de samenwerking met het chirurgisch team, de andere specialismen en het intensieve contact met de patiënt en zijn of haar omgeving. De meest voorkomende klachten waarmee patiënten om mijn spreekuur komen zijn obesitas, goed- en kwaadaardige aandoeningen van het maagdarmstelsel, borst- en huidtumoren en algemene chirurgische aandoeningen, zoals een liesbreuk en galstenen.

Ik heb met name veel ervaring met de abdominale en oncologische chirurgie. Mijn kwaliteit is om grote en complexe operaties minimaal invasief en via de nieuwste technieken uit te voeren. Daarin ervaar ik aandacht voor en goede communicatie met de patiënt als vanzelfsprekend voor een goede behandeling. Dit motiveert mij ook in het vak. Daarnaast is vertrouwen essentieel in de behandeling. Een patiënt stelt zich erg kwetsbaar op in de operatiekamer. Het is de taak van de chirurg en van de rest van het team om dat vertrouwen waar te maken.

Rutger werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2018.