Sluiten
Thuis in
uw dossier

Simone Platvoet-Sijtsma

Internist oncoloog

Simone Platvoet-Sijtsma is sinds september 2018 chef de clinique op de Interne afdeling. Ze behandelt hier mensen die te maken krijgen met kanker. “Binnen de interne geneeskunde en met name de oncologie is er aandacht voor de hele mens. Hoewel we helaas niet iedereen die met kanker te maken krijgt kunnen genezen, betekent dat niet dat we niks voor hen kunnen betekenen. Graag zet ik me in voor iedereen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgt.” Hiernaast heeft Simone interesse voor palliatieve zorg, dat wil zeggen dat ze mensen die ziek zijn er niet meer beter kunnen worden, zo goed mogelijk begeleidt.    

”We werken altijd samen in een team met artsen met verschillende achtergronden. Hierdoor worden problemen vanuit verschillende invalshoeken benaderd en behandelplannen altijd gezamenlijk gemaakt.”

De patiënt voorop

“Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar de patiënt en samen met hem of haar beslissingen te nemen. Ik ben tevreden als ik samen met een patiënt duidelijk heb gekregen wat er medisch gezien mogelijk is en ik samen met haar een goede keuze kan maken voor een behandeling.”