Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Stijn van Weyenberg

MDL-arts

Stijn Van Weyenberg (Hoorn, 1974) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam / AMC. Hij behaalde in 2001 zijn artsexamen, waarna hij zich in het VU medisch centrum te Amsterdam specialiseerde in maag- darm- leverziekten. In 2008 was hij fellow complexe endoscopie in het HSK Wiesbaden te Duitsland.

Een goed gesprek blijft van essentieel belang

Daarna is hij als staflid verbonden geweest aan zowel het VU medisch centrum, als het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij is auteur van meer dan 40 wetenschappelijke artikelen en hoofdstukken in leerboeken. In 2014 ronde hij zijn promotieonderzoek naar de rol van minimaal invasieve diagnostiek bij dunnedarmziekten af. Sinds april 2015 is Stijn Van Weyenberg verbonden aan het Spaarne Gasthuis.

“Als MDL-arts beschik ik over veel technische hulpmiddelen, zoals endoscopen, om het maagdarmkanaal te kunnen onderzoeken. Maar lang niet elke aandoening van het maagdarmkanaal is met deze technieken vast te stellen of te behandelen. Daarom blijft een goed gesprek van essentieel belang bij het zoeken naar een diagnose, en biedt dit gesprek vaak ook al openingen naar een succesvolle behandeling. Het Spaarne Gasthuis biedt de combinatie van zowel hoogwaardige algemene zorg als juist meer gespecialiseerde zorg voor patiënten met meer zeldzame aandoeningen.”

 Aandachtsgebieden:

  • Bevolkingsonderzoek darmkanker en complexe coloscopie

  • Kwaadaardige aandoeningen van het maagdarmkanaal

  • Aandoeningen en onderzoek van de dunne darm

  • Voedingsgerelateerde aandoeningen